Indrefilet stekt på en Toyota 14B motor

Nyttårstreffet i år blir annerledes, tidligere har vi jo grillet ribbe, denne gangen blir det indrefilet slowcooked på manifolden på vei ned til Telemark. Stay tuned!

Tilberedning av Indrefilet på 14B – kan muligens også stekes på andre motorer  :-)

Forberedelser:
Tin opp kjøttet fra andre siden av verden i god tid før du skal spise den. Jeg tinte min opp på kjellergulvet der det egentlig er ganske kaldt og to dager før avreise la jeg den i en marinade av en skvett rødvin, olivenolje, finhakket rosmarin, 5x hvitløkfed, lime (da jeg ikke hadde sitron) og salt+pepper

image
Her er oksefileten som skal bli årets første :-)

image-3
Biffen ble lagt i marinade to dager før avreise.

Montering av biffen i bilen
Den dagen vi skulle dra tok jeg biffen ut av posene og stekte den hardt rundt på alle sidene før den ble rullet inn i 4-5 runder med aluminiumsfolie. Alt hittil er forøvrig helt likt som om du skulle stekt den i en vanlig komfyr.

Jeg har ingen ide om hvor varm motoren min blir av å ligge på motorveien i 90, så jeg tok en råsjangs på å leggge den på motoren hjemme ca 15 mil / 2 timer fra Grenland Motorsenter som vi skulle til. Ser i ettertid at jeg burde lagt den på ca ved Tønsberg, kanskje halvveis fremme på kjørefeltet i Skien.

image-2
For å lukke kjøttet må den stekes på litt sterk varme før den pakkes inni folie og legges på motor’n.

image-1
Liggende klar i gangen sammen med det man skal drikke til og nødvendig verktøy.

image-4
Sjekker at biffen fortsatt er med på tur :-) ville vært trist å miste den langs veien!

RAPPORT I ETTERKANT:
Jeg la på biffen hjemme i Asker og dro til Skien – det er ca 1.5 – 2 timer på motorvei (sterk varme) så jeg syntes biffen ble noe tørr. Tips – legg den på rundt Tønsberg (halve tiden) dersom man skal ha den litt rødere i midten.

hehe – og det luktet middag i bilen en god stund etterpå :-)