NLCK Julebord 2015

Jon inviterte til årets julebord for Norsk Landcruiser Klubb nær Torsby, langt inn i de svenske skoger i desember 2015, det var en av de bedre julebordene man kan ha – til tross for middag ute i -7. Svært lite slår kombinasjonen med hyggelige mennesker, bål og god mat.

Jon disket opp med mat til 14 personer tilberedt på 3 primuser og kappet og kuttet på bakluka til 120’en.

#campmat

Idet vi skulle starte fant vi ut at vi manglet kjeler, men med så mange folk samlet tok det svært kort tid å samle det vi trengte. Vi hadde en dobbel Primus på propan og en Biltema koffert-grill (butan) som i den kulda var akkurat passe grei å varme rødkålen på. Vi fant også ut at en stor kaffekjele var genialt å koke poteter i – lett å helle av vannet etterpå.

På menyen stod følgende:

Forrett
Rakørret med finhakket rødløk og persillerot, servert på flatbrød/knekkebrød med rømme og nykokt egg. Dersom man var usikker på ørreten var det skinkestek som

Hovedrett
Spareribs varmet på steketakke, rødkål, nykokte poteter i kaffekjelen til Kai og rømme/yoghurt. (Dette er tross alt en slags yoghurt-tur)

Utfordringen ved å lage mat til så mange var faktisk ikke allverdens – kun det å holde dette varmt lenge nok til at alle fikk spist forrett og så en varm hovedrett. Det meste gikk veldig greit. Vi hadde propan til primusen, propan er ikke så ømfintlig for kulde som butan, og steketakken kan være vanskelig å plassere stødig på et bål, så den varmet vi opp som på en brasiliansk taco-restaurant og satt til side rødglødene med folie over og ribben inni.

Vi snakket om hvordan vi kan få til en helstekt ribbe, pakke den i aluminium og grave den ned i glør eller en Dutch Oven – det ville uansett vært det ultimate å fått til – ingen har enda gjort helstekt ribbe perfekt!

 

Lenke til alle bildene.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s