Menneskene i kulissene

Siden vi har holdt på en stund, har det vært en del folk som har drevet med NTC som arrangør og klubb. Noen er fortsatt aktive i NTC og noen har kanskje til og med solgt bilen og begynt med bueskyting, de er uansett viktig i historien vår.

Her er de viktigste bidragsyterne oppgjennom (i usortert rekkefølge):

Morten Berg
Morten kanskje mest kjent som vinjsehora til bebe, vi har kjent hverandre siden ’92 eller noe, Morten er ikke den som legger seg sist. Har bank-bakgrunn og dermed har ansvaret for kroner i bakkant av arrangement. Står ikke i veien for å gjøre et godt støkke ærbe.

Knut Neerland
Knut er en rolig, stødig og dreven offroader, han har vært leder i Hedmarksklubben. Han har vært til stor inspirasjon og gjør ting riktig. Han gjør hva han lover…

Ronny Solberg
Ronny har masser av ideer til de rareste oppgaver på trophy´’s, noen er faktisk så rare at de må legges til side!. Han er dessuten den som kanskje greier å holde høyest snittfart på en vanlig reko-tur. Det er faktisk ganske interessant å ligge FORAN Ronny i sporet…

Haakon Stenbeck
Haakon var den som kanskje gjorde at NTC blusset opp igjen til å bli en aktiv klubb i 2010. Og det kjennes godt at han har konvertert fra britisk til japansk samuraistål!

Tom Øgaard
Plutselig ikke helt fersking i hobbyen lenger, har vært med siden ’07, kona lager verdens beste sjokoladekake (topp 5 iflg Roy) bra organisatorisk sans. Dessuten hadde han en nachspielbule på fire hjul! Valpen ble dessverre solgt til fordel for noe britisk, men med nachspielbule på taket.

Børre Bratvold
Startet med Lada Niva (hatt 3 stykker faktisk) – som hverdags og offroader – knakk sammen i et Mini Trophy i Svinndal og konverterte til Toyota Landcruiser (the fat ninja – og nå sist en heavy duty versjon). Ildsjel, liker å arragere og samle folk – det har jeg alltid gjort. Krever også at arrangementene SER bra ut :-)

Odd Arild Hoel
De fleste vet vel hvem han er og hva han driver med, har arrangert MiniTrophyene i Svinndal og vært delaktig i mye av det som har skjedd i slike sammenheng på øslandet. Er helt enig med Bebe, det må se bra ut og fungere helt til slutt. Har kjørt i skogen siden midt på 60 tallet, riktig nok en tidlig start i CJ3A. Har et par tre fire biler som funker i skogen….

Frode Ryste
Frode bomma og kjøpte seg Lada Niva :-) rigget denne stort og solgte herligheten… nå er det den sjukeste Jeep’en som står i garasjen. Frode har ikke noen problemer med å ringe Miljøvernministern og Fylkesmannen – og han kan snakke for seg!

Ingar Ekrehagen
Tildligere hardbarka Lada-fan, har vært en stødig medarrangør så lenge jeg har kjent han :-). har hatt ansvar for sponsoring og de obligatoriske telefoner som må tas.

Trond Ihle
Dette er definitivt vår mann i KNA systemet og som vet hva vi kan få til og ikke – det er ikke så mye IKKE :-)
Hadde det ikke vært for vår lille befaring, hvor vi bad opp Trond og Robert for å se på Wolfroad, hadde det ikke blitt noe treff på Rena – Trond er en bra mann!

Takk til alle som hjelper til – håper vi snart sees igjen ute i villmarken!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s